Cases

Een maatwerkoplossing voor Univé's property-portefeuille

N.V. Univé Her is een zelfstandige herverzekeraar binnen de Univé Formule en biedt exclusief herverzekeringsoplossingen voor de Regionale Univé Brandverzekeraars en N.V. Univé Schade (samen aangeduid als Univé).

Univé Her ziet catastrofeschades, en in het bijzonder stormschade, als het grootste verzekeringstechnische risico voor Univé waar een duidelijke visie op nodig is.

Aon ontwikkelde in samenwerking met Univé Her op maat gemaakte aanpassingen van het meest gangbare en recente catastrofemodel.

Samen met Univé Her ging Aon aan de slag om de specifieke kenmerken van de Univé-portfolio beter en verfijnder in kaart te brengen. Univé re-classificeerde daarbij o.a. vele risico’s die, vanuit stormperspectief, geen afspiegeling waren van typische agrarische risico’s.

Meer over deze case

Een totaaloplossing uit het goede hout gesneden

Familiebedrijf Goossens Wonen & Slapen ontwerpt al sinds 1954 meubels en loopt voorop in meubelland. Haar werknemers hebben een scherp oog voor wat hun klanten willen en vooral passie voor het meubelvak. Goossens doet jaarlijks ongeveer 65.000 separate uitleveringen aan klanten. Deze gigantische operatie brengt ook een diversiteit aan risico’s met zich mee. Om onbezorgd succesvol te kunnen blijven ondernemen, klopte Goossens bij Aon aan.

Om Goossens optimaal te kunnen bedienen, sloegen drie collega’s van verschillende afdelingen de handen ineen. Eelco Ouwerkerk, Industry Director Retail en Wholesale, Peter van Hattem, Business Developer en Kees Oomen, Senior Consultant Aon Claim Service Desk, gingen samen om de tafel zitten om het bedrijf grondig te analyseren.

Meer over deze case

Overige cases