Delta Loyd

Aon Benfield helpt Delta Lloyd met succesvol ondernemen

Delta Lloyd heeft voor haar verzekeringen contracten met herverzekeraars. Aon Benfield is al lange tijd 'preferred broker' voor deze contracten. Delta Lloyd wilde onderzoeken of de propositie van Aon Benfield nog wel de beste was. Met dat doel schreef de verzekeraar een tender uit.

Erik Elzinga is bij Aon Benfield het eerste aanspreekpunt voor Delta Lloyd. Voor Erik waren het spannende maanden. Erik: "Als we de tender zouden verliezen, liepen we het risico om een grote gewaardeerde klant kwijt te raken. Maar door goed naar de klant te luisteren, hebben we uiteindelijk toch weer het verschil kunnen maken."

Een stap extra

Aon heeft met geavanceerde portefeuille-analyses slimmere oplossingen gevonden voor de contracten van Delta Lloyd. Door handiger in te kopen, kunnen ze risico's voortaan efficiënter en completer afdekken tegen lagere kosten.

Nauwe betrokkenheid

Bij de tender waren flink wat collega's betrokken. Erik: "De aanvraag had uiteenlopende deelvragen. Om daar goed antwoord op te kunnen geven, stelden we een team samen van zorgvuldig geselecteerde specialisten, zoals actuarissen, juristen, analisten en brokers. Ons management was nauw betrokken en ook de tenderspecialisten in Londen hebben input gegeven. Door deze inzet en goede onderlinge samenwerking

Slimmere oplossingen

Door net even dat stapje extra te zetten kunnen wij Delta Lloyd oplossingen bieden waar zij de komende jaren succesvol mee kunnen blijven ondernemen. "Met het beantwoorden van de RFP zijn we verder gegaan dan strikt genomen nodig was. We gaven meer kennis en meer inzicht in de verzekeringsportefeuilles dan was gevraagd. Met geavanceerde portefeuille-analyses hebben we slimmere oplossingen gevonden voor de contracten van Delta Lloyd. Door handiger in te kopen, kunnen ze risico's voortaan efficiënter en completer afdekken tegen lagere kosten. Dat is natuurlijk heel goed voor de toekomstige concurrentiekracht en het succes van Delta Lloyd."

Terug naar overzicht