Van Doorne

Peace of mind met de cyberverzekering

Van Doorne is een onafhankelijk Nederlands kantoor waar advocaten, notarissen en fiscalisten werken. Een kantoor met een no-nonsense aanpak en een laagdrempelige, open manier van werken, altijd in samenwerking met de klant. Van Doorne is het eerste via Aon Professional Services verzekerde advocatenkantoor dat serieuze interesse toonde in het afsluiten van een cyberverzekering.

Van Doorne wilde de back-up van het e-mailverkeer in de cloud van een dataprovider opslaan. De provider bleek echter een verregaande beperking van zijn aansprakelijkheid in zijn algemene voorwaarden te hebben opgenomen. Karine Brouwer, Senior Broker bij Aon Risk Solutions (ARS): "Zelfs na onderhandelingen bleef het verruimde bedrag waarvoor de provider aangesproken kan worden te laag om de klant een gevoel van comfort te geven. Dit klemde, temeer omdat het advocatenkantoor uiteindelijk wel verantwoordelijk blijft voor de data die namens het kantoor in de cloud zijn ondergebracht."

Cyberverzekering

ARS heeft na overleg met de klant een voorstel gedaan voor een passende cyberverzekering. Karine: "Na een aantal verkennende gesprekken bij de klant, waar naast de financieel directeur en een aantal advocaat-partners ook een IT-functionaris bij aanwezig was, werd ook de verzekeraar waar het beroepsaansprakelijkheidsrisico is ondergebracht erbij betrokken. Uiteindelijk is via deze verzekeraar een cyberverzekering afgesloten."

Robuuste strategie

De klant kan door het afsluiten weer met een gerust hart door met de dagelijkse werkzaamheden. "De klant heeft 'peace of mind' verkregen en de deskundigheid op het gebied van risicomanagement inzake cyber-kwesties is toegenomen door het doorlopen van het traject. Door het gezamenlijk doorlopen van het risico-inventarisatie traject is de klant in staat gesteld een nog meer robuuste risicomanagementstrategie te implementeren, waarbij de afgesloten cyberverzekering uiteindelijk als ultiem vangnet zal fungeren mocht er desondanks een 'security breach' plaatsvinden."

Terug naar overzicht