VEZET

Aon helpt VEZET besparingspotentieel waar te maken

VEZET is één van Nederlands grootste groenteverwerkende bedrijven en is marktleider op het gebied van versgesneden groenten en fruit. Met ca. 1.200 dienstverbanden is schadelastbeheersing op het gebied van verzuim en arbeidsongeschiktheid, gezien de toenemende financiële verantwoordelijkheid van werkgevers, noodzakelijk.

Risicomanagement gaat verder dan het adequate beheer van de traditionele schadeverzekeringen waarin een onderneming gelet op haar bedrijfsactiviteiten in wenst te voorzien: dat constateert Maurice Meijers, financieel directeur bij VEZET.

De hamvraag

"Op grond hiervan vroeg ik begin 2013 aan Aon om vanuit risicomanagementperspectief naar mogelijke optimalisaties van personeelskosten en -risico's te kijken. Mede door het aantal flexibele arbeidskrachten die VEZET periodiek inzet, kwam onder andere de financiering en beheersing van het Ziektewetrisico in beeld. Publiek verzekerd blijven of eigenrisicodrager worden voor de Ziektewetuitkeringen van VEZET, was bij dit thema de hamvraag."

Beloften waargemaakt

Na een uitvoerige schadelastanalyse door Aon bleek eigenrisicodragerschap voor VEZET veel gunstiger uit te pakken dan publiek verzekeren. Dit leidde tot de beslissing om per 1 januari 2014 eigenrisicodrager te worden voor de Ziektewet. Maurice: "De chemie tussen ons en de Aon-adviseurs was goed. Zij waren duidelijk, transparant en beschikten over de juiste vakinhoudelijke kennis. Veel belangrijker is dat alle beloften ten aanzien van het te behalen besparingspotentieel zijn waargemaakt. Dat blijkt uit het heldere evaluatierapport dat ruim een jaar na de keuze voor eigenrisicodragerschap door de Aon-adviseurs is toegelicht."

Terug naar overzicht